Zoom-gesprekken

Sinds december doen we op de eerste maandag van de maand een digitaal gesprek. Je kunt van thuis via Zoom meepraten en meeleren. Stuur een mail naar volhoudersrotterdam@gmail.com en je krijgt een link naar de bijeenkomst. Dit zijn de data en de thema’s van dit voorjaar:

Maandag 4 maart Thema: SPUK regeling

Via de SPUK regeling (geld uit den Haag) helpt de gemeente gedupeerden een goede nieuwe start te laten maken in hun leven. De hulp die wordt aangeboden is verdeeld onder vijf leefgebieden. Tijdens de zoombijeenkomst zullen we in gaan op de leefgebieden Werk, Wonen en Financiën.

Maandag 8 april Thema: CWS

Wanneer de schade hoger is, wat is toegekend bij de integrale beoordeling kunnen erkend gedupeerden zich melden bij CWS, Wij bespreken in deze zoom het verzoekformulier van CWS. Middels dit formulier kun je alle geleden schade opgeven.

Maandag 6 mei Thema: De gedupeerde kinderen

Bij het herstel gaat het vaak over de ouders, maar ook de kinderen en jongeren zijn veelal gedupeerd door het toeslagenschandaal. De problemen in de gezinnen zijn zorgelijk (geweest) voor de kinderen.Tijdens de zoombijeenkomst zullen we in gaan op het herstel van de kinderen.

Maandag 3 juni Thema: Nazorg.

In het Toeslagenschandaal is enorme schade ontstaan. De diepste schade zit van binnen. Vrouwen, mannen en kinderen voelen zich afgewezen of vernederd. Naast financiële gerechtigheid hebben ze emotioneel herstel nodig. Hoe is de nazorg geregeld en wie voeren dit uit?

Maandag 8 juli Thema: Gezonde relatie met geld.

Of je nu een goedgevulde bankrekening heb of weer in de schulden dreigt te komen. veel mensen hebben een ongezonde relatie met geld. Wat is dan eigenlijk, een gezonde relatie met geld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *