Volhouders gaan door!

Na de vakantie gaan we samen verder. In de chaos van beloften en teleurstellingen rond het T-schandaal willen we elkaar optimaal steunen. Wat gaat er komen?

  1. Nieuwe groep in Capelle. Veel mensen zijn hard getroffen door de toeslagenaffaire. Welzijn Capelle heeft vorig jaar in contact met Volhouders een groep opgericht waar lotgenoten elkaar ondersteunen. Mureille Lansdorf, een maatschappelijk werker, begeleidt de groep en beantwoordt vragen over regelingen en organisaties. Daarnaast biedt de groep warme steun en begrip aan elkaar. Deelnemers delen hun ervaringen en kunnen ook informatie krijgen van professionals zoals advocaten. Een deelnemer: “De groep heeft me geholpen om weer vertrouwen in mezelf te krijgen en aan het werk te gaan.”
  2. Nieuwe locatie Zuid. We zitten voortaan niet meer bij het Wijktheater, maar bij House of Hope, Maashavenweg 10, (achter de Jumbo)
  3. Alle data van bijeenkomsten staan in de agenda. Hou die in de gaten.
  4. Emotioneel herstel. De groepen van Zuid en Delfshaven gaan 2x werken met de PowerUpKaarten-set. Dat gaat ons helpen om achter lastige gevoelens juist diepe verlangens te ontdekken. Dáár dan iets mee doen maakt ons sterker!
  5. Seminar. Op 5 oktober wordt de kaartenset voor het grote publiek gepresenteerd. Wat voor ons goed is, is ook goed voor anderen.
  6. Lotgenotendag. Op zaterdag 11 november is in Hoogvliet onze inspirerende Lotgenotendag gepland. Zet die alvast in je agenda.
  7. Trauma-heling. Inge, een Toeslagenouder die professioneel therapeut is, gaat met 12 Volhouders een traject doen van innerlijke heling. Het heet Toegift en bestaat uit zeven dagen in drie maanden, sessies met muziek, creativiteit en natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *